JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contracte de garanţie accesorii unui împrumut. Vicierea consimţământului garanţilor. Efecte asupra contractului de împrumut

2 nov. 2010
Vizualizari: 31
  • C. civ.: art. 1652
  • C. civ.: art. 1681
  • C. civ.: art. 948
  • C. civ.: art. 960
  • C.civ.: art. 1746

Semnarea contractului de împrumut de către „giranți” nu are semnificația unui consimțământ dat pentru acordarea împrumutului debitorului principal, ca o condiție intrinsecă de valabilitate a contractului de împrumut, ci atestă numai obligația de garantare a împrumutului, obligație asumată prin cele două contracte de garanție accesorii față de contractul de împrumut.
Vicierea consimțământului garanților, ca semnatari ai contractului de împrumut, nu este de natură să conducă la nulitatea împrumutului, în ce privește raporturile dintre creditor și debitorul principal, ci are ca efect nulitatea garanțiilor constituite, obligația principală rămânând pe deplin valabilă, dar lipsită de garanții.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 3628 din 2 noiembrie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contracte de garanție accesorii unui împrumut. Vicierea consimțământului garanților. Efecte asupra contractului de împrumut was last modified: octombrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.