JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de leasing financiar. Novaţie prin schimbare de debitor

28 mart. 2012
Vizualizari: 227
  • art. 1131
  • C. civ.: art. 1130

Novația prin schimbare de debitor are loc atunci când un terț se angajează față de creditor să plătească datoria, intenția de a nova trebuind să rezulte expres din convenția părților. Astfel, faptul că după rezilierea unui contract de leasing financiar o terță persoană achită pentru utilizatorul inițial câteva rate restante – cu acceptarea de către finanțator a acestor plăți – nu poate fi considerat o novație, întrucât voința creditorului de a libera pe debitorul inițial trebuie să fie clar exprimată.

(Î.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 1752 din 28 martie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de leasing financiar. Novație prin schimbare de debitor was last modified: noiembrie 28th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.