JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de închiriere. Denunțarea unilaterală a contractului de către proprietar. Condiții și efecte

26 nov. 2019
Vizualizari: 187
  • NCC: art. 1276 alin. (2)
  • NCC: art. 1357

Spre deosebire de rezilierea contractului, care are natura unei sancțiuni suportate de partea care nu și-a executat în mod culpabil obligațiile izvorâte dintr-un contract cu executare succesivă sau continuă, denunțarea unilaterală reprezintă un drept a cărui exercitare nu este condiționată de neexecutarea culpabilă a obligațiilor contractuale. Ca atare, încetarea contractului de închiriere, în urma transmiterii de către proprietar a notificării de denunțare unilaterală, nu este condiționată de existența unei neexecutări culpabile a obligațiilor de către chiriașul pârât, singura condiție impusă de art. 1276 alin. (2) C. civ. constând în acordarea unui termen rezonabil de preaviz.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 2203 din 26 noiembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de închiriere. Denunțarea unilaterală a contractului de către proprietar. Condiții și efecte was last modified: martie 31st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.