JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de împrumut. Acţiune în constatarea nulităţii absolute. Invocarea excepţiei inadmisibilităţii acţiunii. Analiza excepţiei în considerentele hotărârii pronunţate. Consecinţe

20 dec. 2018
Vizualizari: 107
  • NCPC: art. 248 art. 397 art. 425 alin. (1) lit. b) art. 478 alin. (3)

În cazul în care într-o acțiune în constatarea nulității absolute a contractului de împrumut pârâtul a invocat excepția inadmisibilității acțiunii, este corectă reținerea instanței de apel în sensul că instanța de fond nu era obligată să dezlege excepția prin dispozitivul hotărârii sau al unei încheieri interlocutorii, fiind suficientă analiza acesteia în considerentele hotărârii pronunțate, având în vedere că această excepție reprezintă o apărare pe fondul cauzei, strâns legată de dreptul la acțiune.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 5376 din 20 dembrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de împrumut. Acțiune în constatarea nulității absolute. Invocarea excepției inadmisibilității acțiunii. Analiza excepției în considerentele hotărârii pronunțate. Consecințe was last modified: martie 22nd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.