JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit. Renunțarea la judecata recursului. Executarea hotărârii recurate. Achiesarea tacita. Acordarea cheltuielilor de judecată

10 mart. 2020
Vizualizari: 120
  • NCPC: art. 464 alin. (3)

Executarea hotărârii recurate, în sensul repunerii intimatului-reclamant în graficul de rambursare a creditului, echivalează cu achiesarea tacită la hotărârea recurată, conform art. 464 alin. (3) C. proc. civ.
Cum achiesarea tacită la hotârârea recurată are ca efect menținerea dispozițiilor sale, inclusiv a celor referitoare la plata cheltuielilor de judecată, rezultă că nu poate fi dispusă exonerarea recurentei-pârâte de la plata cheltuielilor de judecată la care a fost obligată în etapele procesuale anteriore.

(I.C.C.J., s. secția a II-a, decizia nr. 604 din 10 martie 2020)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit. Renunțarea la judecata recursului. Executarea hotărârii recurate. Achiesarea tacita. Acordarea cheltuielilor de judecată was last modified: martie 27th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.