JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit. Modificarea de către instanță a clauzelor privind dobânda variabilă şi comisionul de rambursare. Inadmisibilitate

9 mai 2016
Vizualizari: 99
  • Legea nr. 103/2000

Legea nr. 193/2000 nu conferă instanței de judecată posibilitatea de a verifica dispozițiile din contract, ci numai de a constata că unele clauze sunt sau nu abuzive și să dispună înlăturarea lor.
În speță, în mod greșit instanța de fond a procedat la modificarea clauzelor privind dobânda variabilă și comisionul de rambursare în sensul că a dispus aplicarea dobânzii calculată de Euribor la 12 luni la care se adaugă marja fixă de 1,2 puncte procentuale, respectiv a procentului de 0,05 la valoarea soldului rămas de achitat întrucât s-a încălcat principiul disponibilității intervenindu-se peste voința părților.

(Curtea de Apel Galați, s. a II-a civ., decizia nr. 91/A din 9 mai 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit. Modificarea de către instanță a clauzelor privind dobânda variabilă și comisionul de rambursare. Inadmisibilitate was last modified: mai 31st, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.