JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit. Încheierea unui contract de garanţie imobiliară. Lipsa incidenţei dispoziţiilor Legii nr. 193/2000 în privinţa garanţilor

10 mart. 2015
Vizualizari: 33
  • Legea nr. 193/2000
  • Legea nr. 86/2004
  • NCC: art. 1513
  • NCC: art. 1587 - urm.
  • O.G. nr. 21/1992

O persoană fizică, în calitate de garant al restituirii unui împrumut, nu are calitate de consumator în sensul Legii nr. 193/2000 pentru a putea invoca dispozițiile legale privind protecția consumatorilor, deoarece raportul juridic încheiat între aceasta și bancă, respectiv contractul de garanție imobiliară, este distinct de raportul juridic principal, născut în baza contractului de credit.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 763 din 10 martie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit. Încheierea unui contract de garanție imobiliară. Lipsa incidenței dispozițiilor Legii nr. 193/2000 în privința garanților was last modified: mai 20th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.