JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit. Caracterul abuziv al sintagmei „dobândă de referinţă variabilă care se afişează la sediile băncii”

11 feb. 2016
Vizualizari: 155
  • Directiva 93/13/CEE: art. 4 alin. (2)
  • Legea nr. 193/2000 art. 4
  • Legea nr. 193/2000: art. 1 alin. (2)

Continuțul clauzei din contractul de credit care stabilește că, după primele 12 luni de la încheierea acestuia, dobânda curentă este formată din dobânda de referință variabilă care se afișează la sediile băncii este abuziv, cu referire la sintagma „dobânda de referință variabilă care se afișează la sediile băncii” deoarece această sintagmă nu este exprimată într-un limbaj ușor inteligibil și nu permite consumatorului să determine mecanismul prin care banca ar putea să determine rata dobânzii, neexistând, explicitat, un mecanism de stabilire și de evoluție a acestei părți variabile a dobânzii, lăsând, astfel, la liberul arbitru al băncii cuantumul părții variabile a dobânzii.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 310 din 11 februarie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit. Caracterul abuziv al sintagmei „dobândă de referință variabilă care se afișează la sediile băncii” was last modified: aprilie 19th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.