JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de achiziţie publică. Criteriu de calificare şi selecţie. Aprecierea îndeplinirii cerinţelor legale

24 mai 2016
Vizualizari: 77
  • O.U.G. nr.34 /2006: art. 178 alin. (2)

Este legală cerința impusă ofertanților de a dispune de resurse financiare confirmate de bancă înainte de depunerea ofertelor – cu posibilitatea de demonstrare a cerinței la o anumită dată aleasă de către ofertant – această cerință fiind în consonanță deplină cu art. 7 din HG nr. 925/2006 pentru că tinde să demonstreze potențialul financiar al participanților la procedură, respectiv, posibilitatea lor concretă de a îndeplini contractul și de a rezolva eventualele dificultăți legate de îndeplinirea acestuia.
Creând prezumția faptului că ofertanții vor avea la dispoziție resursele financiare și la momentul executării contractului, o astfel de cerință nu este de natură să ofere un caracter restrictiv și nu este contrară prevederilor art. 178 alin. (2) din O.U.G. nr.34 /2006.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 1593 din 24 mai 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de achiziție publică. Criteriu de calificare și selecție. Aprecierea îndeplinirii cerințelor legale was last modified: mai 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.