JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de achiziţie publică. Criteriu de atribuire. Caracter restrictiv

8 apr. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 54
  • O.U.G. nr. 34/2006: art. 187

Este nelegală stabilirea în documentația de atribuire a cerinței privind demonstrarea capacității printr-un contract similar – încheiat și finalizat în ultimii trei ani – prestat în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri europene. Un astfel de criteriu, dincolo de faptul că impune cerința de a demonstra experiența similară – așa cum permit dispozițiile art. 187 din O.U.G. nr. 34/2006 – indică și sursa de finanțare a respectivului contract, fiind prin urmare restrictiv și de natură a îngrădi accesul la procedură, prin impunerea de limite pentru viitorii ofertanți.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 1122 din 8 aprilie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de achiziție publică. Criteriu de atribuire. Caracter restrictiv was last modified: mai 20th, 2022 by Redacția ProLege
Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.