JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație privind tergiversarea procesului

15 ian. 2020
Vizualizari: 117
  • NCPC: art. 522 alin. (2) pct. 4
  • NCPC: art. 534
  • NCPC: art. 6
  • O.G. nr. 26/2000

Prin modalitatea inconsecventă de interpretare și aplicare a normelor speciale, prevăzute de O.G. nr. 26/2000, a căror incidență, la speță, instanța de apel o recunoaște și o neagă deopotrivă, s-a temporizat de o manieră nepermisă procedural judecata în apel, a cărei finalitate este lipsită de orice previzibilitate, față de înregistrarea succesivă a unor noi apeluri, la termenele de judecată acordate, cu toată procedura aferentă acestora, inclusiv procedura de citare a titularilor acestor cereri, ca părți în proces.
Verificând, numai formal, dacă poate exista un temei de drept al înregistrării succesive a unor noi cereri de apel depuse la termenele de judecată acordate și concluzionând în sens afirmativ, cu trimitere la dispozițiile dreptului comun, art. 534 alin. (4) C. proc. civ., instanța de apel nesocotește, parte din propriile statuări și, astfel cum s-a arătat prin contestație, împrejurarea că judecata cauzei se desfășoară într-o procedură judiciară specială, anume în cea prevăzută de dispozițiile O.G. nr. 26/2000.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 46 din 15 ianuarie 2020)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație privind tergiversarea procesului was last modified: martie 31st, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.