JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație la hotărârea adunării creditorilor. Calitate procesuală activă a creditorului care a solicitat prorogarea discutării unui punct de pe ordinea de zi. Contestaţie împotriva raportului de cauze întocmit de lichidator

20 iun. 2018
Vizualizari: 118
  • Legea nr. 85/2014: art. 174

Votul creditorului care a transmis vot scris prin care a cerut prorogarea discutării ordinii de zi nu este nul, dar nu este nici „pentru”, având în vedere că acest creditor nu a fost de acord cu momentul aprobării propunerii de pe ordinea de zi. În concluzie, votul nu poate fi considerat decât „împotrivă”, astfel că are calitate procesuală activă pentru a contesta hotărârea adunării creditorilor.
Contestația împotriva raportului de cauze întocmit de lichidator împiedică închiderea procedurii de insolvență, însă nu determină nulitatea hotărârii adunării creditorilor de închidere a procedurii.

(Curtea de Apel Galați, s. a II-a civ., decizia nr. 217 din 20 iunie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație la hotărârea adunării creditorilor. Calitate procesuală activă a creditorului care a solicitat prorogarea discutării unui punct de pe ordinea de zi. Contestație împotriva raportului de cauze întocmit de lichidator was last modified: iunie 29th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.