JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație în anulare. Lipsa părților la termen. Inadmisibilitate

19 apr. 2018
Vizualizari: 171
  • C.proc.civ. din 1865: art. 318

Pe calea contestației în anulare nu pot fi valorificate decât nereguli procedurale, iar nu relative la dezlegarea dată de instanță fondului raportului juridic dedus judecății. În speță, susținerile privind faptul că instanța de judecată ar fi rămas în pronunțare, deși părțile au lipsit, că nu s-a ținut cont de probele depuse la dosar și a învederat chestiuni de fapt ce au fost ignorate de instanțele de judecată, nu se circumscriu textelor de lege care reglementează cazurile contestației în anulare, contestatoarea criticând, în realitate, administrarea și interpretarea probelor, precum și soluția instanței de recurs.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1348 din 19 aprilie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație în anulare. Lipsa părților la termen. Inadmisibilitate was last modified: iulie 10th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.