JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestaţie în anulare formulată împotriva hotărârii de anulare a recursului pronunţate de instanţă în complet de filtru. Inadmisibilitate

8 oct. 2019
Vizualizari: 65
  • NCPC: art. 493^1 alin. 5 teza I
  • NCPC: art. 503 alin. (1)

Potrivit dispozițiilor art. 493 alin. 5 teza I C. proc. civ., „în cazul în care completul este în unanimitate de acord că recursul nu îndeplinește cerințele de formă (…) anulează sau, după caz, respinge recursul printr-o decizie motivată, pronunțată, fără citarea părților, care nu este supusă niciunei căi de atac”. Nefiind supusă niciunei căi de atac, rezultă că hotărârea instanței de recurs, pronunțată în complet de filtru, conform art. 493 alin. (5) C. proc. civ., nu poate forma obiectul căilor de atac de reformare sau de retractare. Prin urmare, este inadmisibilă contestația în anulare formulată împotriva hotărârii de anulare a recursului pronunțată de instanță în complet de filtru.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1665 din 8 octombrie 2019 )


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație în anulare formulată împotriva hotărârii de anulare a recursului pronunțate de instanță în complet de filtru. Inadmisibilitate was last modified: martie 19th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.