JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestaţie în anulare formulată anterior redactării hotărârii atacate. Termenul pentru motivarea contestaţiei. Sancţiunea aplicabilă

27 sept. 2011
Vizualizari: 310
  • C. proc. civ.: art. 318
  • C. proc. civ.: art. 319 alin. (2)

În cazul contestației în anulare, legea nu prevede, spre deosebire de reglementarea recursului, un termen pentru motivarea acesteia, a cărui nerespectare să atragă sancțiunea tardivității motivării, iar în lipsă de stipulație contrară contestația în anulare poate fi motivată până la momentul soluționării ei.
Contestația în anulare este admisibilă, astfel, atunci când, declarată fiind anterior redactării deciziei atacate, nu cuprinde motivele și nici temeiul de drept pe care se sprijină. Soluția se impune întrucât prin declararea contestației în anulare, contestatorul, luând act de soluția pronunțată asupra propriului său recurs, își prezervă un drept în valorificarea efectivă a acestei căi de atac, a cărei motivare și indicare a temeiului de drept pot fi modificate sau completate după luarea la cunoștință a conținutului considerentelor deciziei atacate.

(I.C.C.J., s. com., decizia nr. 2832 din 27 septembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație în anulare formulată anterior redactării hotărârii atacate. Termenul pentru motivarea contestației. Sancțiunea aplicabilă was last modified: iulie 18th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.