JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestaţie împotriva raportului de activitate publicat în BPI. Cerere de plata a unei creanţe. Garanţia de bună execuţie reţinută de către antreprenor până la expirarea termenului de garanţie prevăzut în contract

19 nov. 2018
Vizualizari: 140
  • art. 75 alin. (3)
  • Legea nr. 85/2014: art. 102
  • Legea nr. 85/2014: art. 114
  • Legea nr. 85/2014: art. 5 pct. 22 și pct. 53
  • Legea nr. 85/2014: art. 87 alin. (1)

Prin neînscrierea unei creanțe în tabelul preliminar în termenele prevăzute de Legea nr. 85/2014, aceasta nu mai poate fi solicitată prin formularea unei cereri de plată a unei creanțe curente, creditorul neavând posibilitatea de a alege între căile de atac prevăzute în mod expres și imperativ de legislația specială, și nici de a-și crea o cale de atac neprevăzută de lege.
Nedepunerea declarației de creanță în termenul stabilit prin sentința de deschidere a procedurii de insolvență conduce la decăderea creditorului din dreptul de a-și mai valorifica creanța anterioară deschiderii procedurii, conform art. 114 din Legea nr. 85/2014.
Ceea ce este determinat în calificarea creanței ca fiind anterioară sau ulterioară deschiderii procedurii este data nașterii raportului juridic obligațional care, în cazul de față, este data încheierii contractului.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia nr. 2308 din 19 noiembrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație împotriva raportului de activitate publicat în BPI. Cerere de plata a unei creanțe. Garanția de bună execuție reținută de către antreprenor până la expirarea termenului de garanție prevăzut în contract was last modified: iulie 10th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.