JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestația deciziei emise de Comisia pentru aplicarea Legii nr. 290/2003. Interpretarea și completarea probatoriul administrat în procedura administrativă

9 dec. 2016
Vizualizari: 79
  • Legea nr. 290/2003

Faptul că dispozițiile procedurale cuprinse în Legea nr. 290/2003 permit cenzurarea deciziilor A.N.R.P. îndreptățește instanța nu numai la analizarea, ci și la completarea probatoriului administrat în procedura administrativă, în măsura în care aceasta ar putea conduce la soluționarea justă a cauzei. De asemenea, instanța are posibilitatea reaprecierii forței probante a înscrisurilor depuse de reclamant, în măsura în care atare înscrisuri se coroborează cu restul probatoriului, ținând seama de dificultățile procurării înscrisurilor în discuție, de autoritățile emitente și, mai ales, de data întocmirii respectivelor înscrisuri, de contextul istoric al redactării acestora.
Din această perspectivă, în condițiile în care reclamantul, prezent în instanță, a individualizat bunurile pentru care solicită despăgubiri, este superfluă obligarea acestuia la prezentarea unei declarații notariale, ținând seama de spiritul Legii nr. 290/2003.

(Curtea de Apel Galați, SCAF, decizia nr. 1630 din 9 decembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestația deciziei emise de Comisia pentru aplicarea Legii nr. 290/2003. Interpretarea și completarea probatoriul administrat în procedura administrativă was last modified: iunie 15th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.