JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Constatarea raporturilor de muncă desfășurate de salariat în beneficiul a două societăți, contractul individual de muncă fiind încheiat doar cu una dintre acestea

19 sept. 2018
Vizualizari: 90
  • C. muncii: art. 10
  • C. muncii: art. 16

În fapt, procesele de muncă desfășurate de apelantul-reclamant aveau doi beneficiari direcți, societatea angajatoare și societatea intimată-pârâtă, însă de drept erau justificate numai cele stabilite formal, prin contractul individual de muncă semnat cu T.R.M.C. S.A. Aceasta nu înseamnă că autoritatea celeilalte persoane juridice nu are tot semnificația autorității unui angajator care, însă, nu a consemnat în scris relația de muncă.
Simpla împrejurare că autoritatea angajatorului se manifesta, în cazul ambelor firme, prin aceleași persoane fizice, începând cu directorul executiv și terminând cu superiorul ierarhic direct, nu poate conduce la concluzia existenței unui singur raport de muncă, câtă vreme legiuitorul român a impus un caracter formal tuturor relațiilor de muncă în care există subordonare între părți.
Existența raporturilor de subordonare ierarhică în care se găsea apelantul-reclamant, atât la nivel superior lui, cât și la nivel inferior, ierarhizare necontestată de societatea intimată-pârâtă, dovedește implicit raportul de muncă în care se găsea în fapt cu aceasta.

(Curtea de Apel București, s. a VII-a, conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 3501 din 19 septembrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Constatarea raporturilor de muncă desfășurate de salariat în beneficiul a două societăți, contractul individual de muncă fiind încheiat doar cu una dintre acestea was last modified: iulie 12th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.