JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Constatarea existenţei raporturilor de muncă. Cumul de funcţii

23 feb. 2017
Vizualizari: 104
  • C. muncii: art. 10
  • C. muncii: art. 16
  • C. muncii: art. 35
  • C. muncii: art. 39-40

Niciuna dintre părți nu a contestat existența unor relații contractuale stabilite între F.E. și reclamantă, dar pârâta s-a apărat constant, arătând, pe de o parte, că acestea nu au fost relații de muncă, izvorâte dintr-un contract individual de muncă, iar pe de altă parte că raporturile juridice nu s-au stabilit între societate și reclamantă, întrucât F.E. nu a acționat în numele societății, nu a reprezentat societatea și nici nu o putea reprezenta în raporturile cu terții. Așa fiind, societatea pârâtă este străină de orice contract născut între cele două persoane fizice, contract ce nu poate da naștere unor obligații în sarcina persoanei juridice chemate în judecată.

(Curtea de Apel București, secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 1109 din 23 februarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Constatarea existenței raporturilor de muncă. Cumul de funcții was last modified: iunie 22nd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.