JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Consecinţele necomunicării deciziei de sancţionare disciplinară salariatului

17 ian. 2017
Vizualizari: 101
  • C. muncii: art. 169 alin. (2)
  • C. muncii: art. 252 alin. (3) şi (4)

Este necesar să se facă deosebirea între efectul deciziei de sancționare, respectiv reținerea din drepturile salariale, și semnificația comunicării sale, indiferent de modalitatea aleasă sau de contestarea modalității alese de angajator (cum a fost cazul și în prezenta speță în care apelantul, în fața Curții, a arătat că decizia de sancționare nu ar produce efecte deoarece i-ar fi fost nelegal comunicată prin scrisoare recomandată, angajatorul neprobând că ar fi încercat, anterior, să i-o comunice personal și că ar fi refuzat primirea).

(Curtea de Apel București, secția a VII-a conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 194 din 17 ianuarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Consecințele necomunicării deciziei de sancționare disciplinară salariatului was last modified: iunie 27th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.