JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict negativ de competenţă. Competenţă teritorială alternativă. Invocarea excepţiei de către instanţă. Inadmisibilitate

30 oct. 2012
Vizualizari: 103
  • art. 159 alin. (2)
  • art. 159 ind. 1 alin. (3)
  • C. proc. civ.: art. 7 alin. (1)
  • Legea nr. 31/1990: art. 43

Instanța nu poate invoca din oficiu excepția de necompetență teritorială relativă, aceasta putând fi invocată numai de către pârâtă și numai prin întâmpinare, ori, în cazul în care întâmpinarea nu ar fi fost obligatorie, cel mai târziu la prima zi de înfățișare, deci in limine litis.

(Î.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 4265 din 30 octombrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict negativ de competență. Competență teritorială alternativă. Invocarea excepției de către instanță. Inadmisibilitate was last modified: noiembrie 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.