JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict de muncă. Sarcina dovedirii calităţii procesuale pasive

26 mai 2016
Vizualizari: 151
  • C. muncii: art. 16 alin. (1)
  • C. muncii: art. 267 lit. a) şi b)
  • Legea nr. 304/2004: art. 55 alin. (1)
  • NCPC: art. 36

Sarcina de a proba existența raporturilor de muncă revine reclamantului, care are obligația de a alătura cererii de chemare în judecată o copie certificată pentru conformitate cu originalul a contractului individual de muncă încheiat cu pârâtul. Dacă reclamantul nu probează încheierea unui contract individual de muncă cu pârâtul, nu se poate reține calitatea procesuală pasivă a acestuia într-un conflict de muncă, dat fiind că părți într-un astfel de litigiu sunt doar salariatul și angajatorul.

(Curtea de Apel Timișoara, secția litigii de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 755 din 26 mai 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict de muncă. Sarcina dovedirii calității procesuale pasive was last modified: mai 22nd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.