JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict de competenţă. Contract de muncă sau contract civil

13 apr. 2016
Vizualizari: 136
  • NCPC: art. 130 alin. (2)
  • NCPC: art. 131
  • NCPC: art. 132
  • NCPC: art. 192 alin. (2) pct. 2
  • NCPC: art. 94 lit. k)

Elementul esențial care distinge contractul de muncă de orice alt tip de contract civil este subordonarea salariatului față de angajatorul său, el prestând muncă la dispoziția angajatorului. Din convențiile încheiate de reclamanți nu rezultă existența unui raport de subordonare față de beneficiar, reclamanții asumându-și obligația de a participa la activitățile necesare pentru finalizarea proiectului, menționate în contracte, fără a fi subordonați beneficiarului și fără a se afla sub autoritatea acestuia cu privire la activitățile respective.

(Curtea de Apel Târgu Mureș, s. civ., decizia nr. 12/CF din 13 aprilie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Conflict de competență. Contract de muncă sau contract civil was last modified: iunie 4th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.