JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Condiţiile prevăzute de art. 86 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 pentru denunţarea contractelor în derulare. Nulitatea denunţării cesiunii de creanţă. Efecte

7 apr. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 49
  • Legea nr. 85/2006: art. 86 alin. (1)

Cesiunea de creanță este un contract cu executare dintr-odată care din momentul realizării acordului de voință produce efecte între cedent și cesionar în sensul că creanța se transferă în patrimoniul cesionarului cu toate drepturile pe care i le conferea cedentului. Derularea în timp a executării plății creanței cedate de către debitorul cedat nu afectează caracterul contractului de cesiune (cu executare dintr-odată sau succesivă), fiind ulterioară executării contractului de cesiune de creanță, prestațiile contractului de cesiune de creanță fiind executate integral, așa cum am arătat prin cedarea creanței și plata prețului creanței. Plata creanței ce face obiectul contractului de cesiune de creanță ține de efectele acestui contract, și nu de efectele nulității denunțării contractului de cesiune.

(Curtea de Apel Craiova, s. a II-a civ., decizia nr. 239 din 20 octombrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Condițiile prevăzute de art. 86 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 pentru denunțarea contractelor în derulare. Nulitatea denunțării cesiunii de creanță. Efecte was last modified: aprilie 7th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.