JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Condiţii de acordare a sporului de fidelitate. Discriminare

29 mart. 2019
Vizualizari: 188
  • C. muncii: art. 160
  • O.G. nr. 137/2000: art. 2 alin. (6) şi art. 7 lit. c)

Modalitatea în care au fost stipulate premisele pentru neacordarea sporului de fidelitate sunt apte să creeze situații discriminatorii între angajați aflați în situații asemănătoare, astfel cum corect s-a reținut în sentința atacată, neavând nicio justificare rezonabilă și obiectivă neacordarea sporului de fidelitate pentru întreaga lună în care o persoană a lucrat mai puțin decât timpul normal de lucru, fiind astfel încălcat principiul stabilit anterior, în cadrul aceleiași clauze contractuale, potrivit căruia „sporul de fidelitate se calculează la salariul de bază, proporțional cu timpul efectiv lucrat în programul normal de lucru”.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 1747 din 29 martie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Condiții de acordare a sporului de fidelitate. Discriminare was last modified: iulie 18th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.