JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Concediere individuală pentru motive care nu ţin de persoana salariatului. Angajatorului nu îi revine obligaţia de a-i oferi salariatului un alt loc de muncă

18 apr. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 16
  • C. muncii: art. 65
  • I.C.C.J. Decizia RIL nr. 6/2011

În conformitate cu prevederile art. 65 alin. (1) C.muncii, concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desființarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia, iar potrivit art. 65 alin. (2) C.muncii, desființarea locului de muncă trebuie să fie efectivă și să aibă o cauză reală și serioasă. În situația concedierii individuale, pentru motive care nu țin de persoana salariatului – art. 65 C.muncii (ipoteza din cazul în speță) angajatorului nu îi revine obligația de a-i oferi salariatului un alt loc de muncă, astfel cum s-a statuat și de I.C.C.J. prin Decizia nr. 6/2011 pronunțată în procedura recursului în interesul legii.

(Curtea de Apel Ploiești, s. I civ., decizia nr. 920 din 18 aprilie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Concediere individuală pentru motive care nu țin de persoana salariatului. Angajatorului nu îi revine obligația de a-i oferi salariatului un alt loc de muncă was last modified: mai 2nd, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.