JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competența teritorială în cazul acțiunilor introduse de persoane fizice reprezentate de sindicat

31 ian. 2018
Vizualizari: 69
  • C. muncii: art. 269

În cazul în care acțiunea având ca obiect litigiu de muncă este formulată de persoane fizice reprezentate de sindicat, competența de soluționare aparține, în raport de art. 269 alin. 2 C. muncii, instanței în a cărei circumscripție își au domiciliile reclamanții, respectiv persoanele fizice. În speță, reclamanții sunt persoane fizice, reprezentate legal de sindicat, acțiunea nefiind formulată de sindicat în numele membrilor săi, ci de persoane fizice prin reprezentant.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 297 din 31 ianuarie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competența teritorială în cazul acțiunilor introduse de persoane fizice reprezentate de sindicat was last modified: iulie 1st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.