JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competență teritorială. Acțiune pentru instituirea plasamentului. Domiciliul minorului

5 apr. 2017
Vizualizari: 186
  • Legea nr. 272/2004: art. 133

Noțiunea de domiciliu al minorului în sensul art. 133 din Legea nr. 272/2004, se referă la adresa la care acesta locuiește, în fapt, în mod statornic minorul. În sprijinul acestei interpretări stă principiul interesului superior al copilului, reglementat prin art. 2 alin. (4) din Legea nr. 272/2004. Rațiunea pentru care legiuitorul a stabilit competența de soluționare a cererilor întemeiate pe dispozițiile Legii nr. 272/2004 în favoarea instanțelor judecătorești în circumscripția cărora se află domiciliu minorului, ca adresă la care acesta se află sau locuiește în mod statornic, este acela că în respectivul loc probele pot fi administrate mai ușor (de exemplu, constatări la fața locului privind condițiile în care minorul este crescut și îngrijit).

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 663 din 5 aprilie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competență teritorială. Acțiune pentru instituirea plasamentului. Domiciliul minorului was last modified: iunie 1st, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.