JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competența exclusivă în materia divorțului

5 feb. 2016
Vizualizari: 90
  • NCPC: 915 alin. (2)

Simpla alegere a instanței de către reclamantă prin depunerea cererii de chemare în judecată la Judecătoria Bacău și lipsa invocării excepției necompetenței teritoriale de către pârât prin întâmpinare, nu poate echivala cu acordul de voință al părților de care se face vorbire în cuprinsul art. 915 alin. (2) C. proc. civ., întrucât manifestarea tacită de voință nu poate produce efecte juridice decât în măsura în care legiuitorul a prevăzut în mod expres aceasta. în această situație, însă, legiuitorul nu a reglementat o astfel de posibilitate.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 309 din 5 februarie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competența exclusivă în materia divorțului was last modified: mai 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.