JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cesiunea creanţei. Condiţiile de formă cerute pentru încheierea valabilă a contractului de cesiune

23 mart. 2012
Vizualizari: 250
  • art. 1391
  • art. 1393
  • art. 1396
  • C. civ.: art. 948

Forma autentică nu este necesară în cazul încheierii unui contract de cesiune de creanță prin care se cedează creanțele datorate în temeiul unui contract de credit bancar, fără a fi transmisă și ipoteca încheiată în temeiul acestui contract.

(I.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 1664 din 23 martie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cesiunea creanței. Condițiile de formă cerute pentru încheierea valabilă a contractului de cesiune was last modified: iunie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.