JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cesiune de acțiuni. Lipsa calității procesuale active a cedentului în promovarea unei acțiuni în anularea hotărârii AGA

24 feb. 2011
Vizualizari: 99
  • Legea nr. 31/1990

În cazul acțiunilor în anulare legiuitorul a stabilit în mod absolut cine poate exercita dreptul de a ataca hotărârile adunărilor generale limitând sfera persoanelor îndreptățite la acționarii care dețineau această calitate la data de referință definită în art. 123 alin. (2) din legea societăților comerciale. Ca atare, după data mențiunii în registru a cesiunii de acțiuni, cedentul nu mai justifică interesul și îndreptățirea de a promova acțiunea în anulare întemeiată pe drepturile conferite la calitatea de acționar.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 862 din 24 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cesiune de acțiuni. Lipsa calității procesuale active a cedentului în promovarea unei acțiuni în anularea hotărârii AGA was last modified: octombrie 29th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.