JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cererea de obligare provizorie a pârâtei de a nu utiliza biletele la ordin în sensul de a nu le introduce la decontare şi de a nu începe executarea silită a acestora

3 nov. 2015
Vizualizari: 61
  • NCPC: art. 718
  • NCPC: art. 997

În lipsa unei prevederi legale exprese, procedura specială a ordonanței președințiale nu poate fi folosită în locul sau pentru atingerea scopului altei proceduri speciale. Prin solicitarea executării silite a titlurilor de credit, adică este vizată executarea silită, dispozițiile privind această procedură fiind cele din Cartea a V-a, Despre executarea silită, art. 622-913 C.proc.civ., în care se încadrează și art. 718 ce vizează suspendarea executării (alin. 1) și suspendarea provizorie a executării până la soluționarea cererii de suspendare (alin. 7), așa cum corect a reținut prima instanță.

(Curtea de Apel Craiova, s. I civ., decizia nr. 495 din 834 din 3 noiembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cererea de obligare provizorie a pârâtei de a nu utiliza biletele la ordin în sensul de a nu le introduce la decontare și de a nu începe executarea silită a acestora was last modified: aprilie 7th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.