JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere pentru pronunțarea unei hotărâri judecătorești care să țină loc de act de vânzare cumpărare a unui bun imobil. Promisiune bilaterală de vânzare cumpărare încheiată de reclamant cu un terţ care nu este proprietar al bunului imobil respectiv

31 mai 2017
Vizualizari: 186

Nu poate fi admisă o cerere pentru pronunțarea unei hotărâri judecătorești care să țină loc de act de vânzare-cumpărare a unui bun imobil atunci când s-a încheiat de către reclamant o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare cu un terț care nu este proprietar al bunului imobil respectiv și nici nu a dobândit proprietatea asupra acestuia ulterior. Faptul că promitentul vânzător are calitatea de administrator al persoanei juridice care este proprietar al bunului este lipsit de relevanță dacă acesta a acționat în nume propriu iar nu în numele persoanei juridice.

(Curtea de Apel Constanța, s. I civ., decizia nr. 89/C din 31 mai 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere pentru pronunțarea unei hotărâri judecătorești care să țină loc de act de vânzare cumpărare a unui bun imobil. Promisiune bilaterală de vânzare cumpărare încheiată de reclamant cu un terț care nu este proprietar al bunului imobil respectiv was last modified: aprilie 1st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.