JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de revizuire. Înscris nou

14 apr. 2016
Vizualizari: 66
  • NCPC: art. 509 alin. (1) pct. 5

În ceea ce privește procesul verbal al adunării generale, acesta nu poate fi considerat înscris nou în sensul art. 509 alin. (1) pct. 5NCPC, deoarece, deși nu a fost folosit în procesul în care s-a pronunțat hotărârea a cărei revizuire se cere, el a fost cunoscut debitoarei revizuente deoarece la ședința adunării generale a luat parte și reprezentantul legal al societății debitoare, astfel că nimic nu o împiedica pe debitoare să uzeze de dispozițiile art. 293 și 297 NCPC pentru a fi administrat în cauză. Or, condiția analizată presupune nu doar ca înscrisul invocat să nu fi fost depus la dosar cu prilejul judecății, ci și ca existența și conținutul său să nu fi fost cunoscute la acel moment.

(Curtea de Apel București, s. a V-a civ., decizia nr. 669 din 14 aprilie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de revizuire. Înscris nou was last modified: mai 11th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.