JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de repunere pe rol formulată în temeiul dispoziţiilor art. 400 NCPC. Condiţii şi efecte

26 nov. 2015
Vizualizari: 215
  • NCPC: art. 394
  • NCPC: art. 400

Potrivit dispozițiilor art. 400 C. proc. civ., dacă, în timpul deliberării, instanța găsește că sunt necesare probe sau lămuriri noi va dispune repunerea pe rol a cauzei, cu citarea părților. Aceste dispozitii legale nu sunt aplicabile cererii de repunere pe rol a cauzei formulată de recurenta-reclamantă după închiderea dezbaterilor asupra fondului cauzei, în termenul de amânare a pronunțării acordat acesteia pentru a depune concluzii scrise, întrucât de dispozițiile art. 400 C. proc civ. se poate prevala instanța de judecată atunci când constată că sunt necesare noi lămuriri, această instituție procedurală vizând deliberarea și fiind pusă, în principal, la dispoziția instanței învestită cu soluționarea cererii de chemare în judecată.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 2459 din 26 noiembrie 2015)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de repunere pe rol formulată în temeiul dispozițiilor art. 400 NCPC. Condiții și efecte was last modified: mai 9th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.