JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de renunţare la deschiderea procedurii insolvenţei. Excepţia lipsei de interes a administratorului judiciar în declararea căii de atac

14 mart. 2012
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 105
  • Legea nr. 85/2006: art. 27 alin. (3)

În condițiile în care prin cererea de revizuire formulată de revizuentă s-a urmărit desființarea hotărârii de deschidere a procedurii insolvenței debitoarei, iar scopul procedurii insolvenței este reprezentat de instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului aflat în insolvență, se constată de către Înalta Curte că activitatea administratorului judiciar este subsumată dezideratului de maximizare a averii acestuia. Prin urmare, nu poate fi reținut interesul recurentei în calea de atac, respectiv interesul de a fi menținută procedura insolvenței debitoarei, atât timp cât voința reprezentanților societății a fost aceea de a renunța la cererea privind deschiderea acestei proceduri.

(Î. C. C. J., secția a II-a civilă, decizia nr. 1417 din 14 martie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de renunțare la deschiderea procedurii insolvenței. Excepția lipsei de interes a administratorului judiciar în declararea căii de atac was last modified: iunie 23rd, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.