JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de reintegrare în tabloul experţilor contabili formulată pe calea ordonanţei preşedinţiale. Natura juridică a litigiului. Competenţă materială

27 sept. 2012
Vizualizari: 66
  • C. proc. civ.: art. 20 alin. (2)
  • C. proc. civ.: art. 581 alin. (2)
  • Legea nr. 554/2004: art. 28
  • Legea nr. 554/2004: art. 8
  • O.G. nr. 65/1994

Deși Corpul Experților Contabili și a Contabililor Autorizați din România s-a înființat prin O.G. nr. 65/1994 ca persoană juridică de utilitate publică, având între atribuții și organizarea evidenței experților contabili, a contabililor autorizați și a societăților comerciale de profil prin înscrierea acestora în Tabloul Corpului, această persoană juridică de drept privat nu este asimilată unui autorități publice centrale.
Prin urmare, în cazul în care se solicită – pe calea ordonanței președințiale – reintegrarea în Corpul Experților Contabili și al Contabililor Autorizați din România, la eliberarea înscrisurilor și hotărârilor care au stat la baza acestora, obligarea la eliberarea ștampilei de expert contabil și obligarea la daune cominatorii, competența de soluționare a cauzei va aparține instanțelor civile, iar nu celor de contencios administrativ, litigiul fiind unul de natură civilă, întemeiat pe dispozițiile art. 581 C. proc. civ.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 3740 din 27 septembrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de reintegrare în tabloul experților contabili formulată pe calea ordonanței președințiale. Natura juridică a litigiului. Competență materială was last modified: noiembrie 14th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.