JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de reexaminare taxă judiciară de timbru, cale de atac prevăzută de lege şi pusă la îndemâna părţii interesate, pentru a contesta legalitatea modului de stabilire a taxei judiciare de timbru. Consecinţe

30 mai 2019
Vizualizari: 112
  • NCPC: art. 22 alin. (4)

Cererea de reexaminare constituie singura cale de atac prevăzută de lege și pusă la îndemâna părții interesate, pentru a contesta legalitatea modului de stabilire a taxei judiciare de timbru. Chiar dacă reclamanta nu i-a dat acest titlu, instanța de fond, în temeiul art. 22 alin. 4 C. pr. civ., avea obligația, față de conținutul adresei să pună în discuția părților, la termenul de judecată această calificare. Neprocedând în acest sens și anulând acțiunea ca netimbrată instanța și-a încălcat o obligație legală, cu consecința soluționări procesului fără a intra în judecata fondului.

(Curtea de Apel Cluj., s. I civ., decizia nr. 278 din 30 mai 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de reexaminare taxă judiciară de timbru, cale de atac prevăzută de lege și pusă la îndemâna părții interesate, pentru a contesta legalitatea modului de stabilire a taxei judiciare de timbru. Consecințe was last modified: martie 31st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.