JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de rambursare a TVA. Prestări de servicii aferente unor activităţi care nu au fost înscrise în statutul comerciantului. Principiul specialităţii capacităţii de folosinţă a persoanei juridice

13 ian. 2011
Vizualizari: 172
  • Decretul nr. 31/1954: art. 34

Este adevărat că descrierea activităților din Codul CAEN nu are caracter exhaustiv, dar interpretarea dată de reclamantă obiectului de activitate înscris sub codul nr. 7240 excede în mod evident intenției legiuitorului. Este greșită calificarea activității de video-chat ca o activitate de realizare și implementare a unui sistem de comunicare online.
Nu prezintă relevanță împrejurarea că reclamanta ar fi beneficiat anterior de rambursarea taxei pe valoare adăugată în condiții similare, deoarece nu poate fi acoperită prin niciun act al organelor fiscale nulitatea decurgând din încălcarea principiului specialității capacității de folosință.

(Curtea de Apel Cluj, SCAF, decizia nr. 73 din 13 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de rambursare a TVA. Prestări de servicii aferente unor activități care nu au fost înscrise în statutul comerciantului. Principiul specialității capacității de folosință a persoanei juridice was last modified: iulie 30th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.