JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de antrenare a răspunderii personale a administratorului debitoarei. Condiţii

14 dec. 2011
Vizualizari: 145
  • Legea nr. 31/1990: art. 73 alin. (1) lit. c)
  • Legea nr. 82/1991: art. 10
  • Legea nr. 85/2006: art. 138 alin. (1) lit. a) d)

Potrivit art. 10 din Legea nr. 82/1991, republicată: „Răspunderea pentru organizarea și conducerea contabilității (…) revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligația gestionării entității respective”. Or, pârâta U.M.A. a îndeplinit funcția de administrator al debitoarei, revenindu-i astfel răspunderea pentru ținerea contabilității în conformitate cu legea, în temeiul art. 73 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 31/1990 și art. 10 din Legea nr. 82/1991.

(Curtea de Apel Pitești, s. a II-a civ., decizia nr. 2795 din 14 decembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de antrenare a răspunderii personale a administratorului debitoarei. Condiții was last modified: iulie 29th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.