JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de actualizare a sumelor stabilite cu titlu de despăgubire prin decizie a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. Competența materială

9 iun. 2016
Vizualizari: 70
  • NCPC: art. 111

Litigiul având ca obiect plata actualizată a unor sume de bani acordate prin decizie emisă de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților în temeiul Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, are natură civilă, iar nu de contencios administrativ, întrucât nu este contestată o decizie emisă de o autoritate publică căreia să-i fie aplicabile prevederile Legii nr. 554/2004 și, prin urmare, competența de soluționare a acțiunii aparține tribunalului, secția civilă.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1339 din 9 iunie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de actualizare a sumelor stabilite cu titlu de despăgubire prin decizie a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. Competența materială was last modified: mai 18th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.