JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cercetare disciplinară prealabilă. Caracterul facultativ al procedurii înscrierii în fals. Individualizarea sancţiunii disciplinare

29 nov. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 27
  • C. muncii: art. 250

Nu este întemeiată critica apelantului referitoare la faptul că instanța nu a sesizat parchetul competent, deși avea această posibilitate. Conform art. 307 C.pr.civ., instanța poate suspenda judecata în vederea trimiterii la parchet a declarației de denunț a înscrisului ca fiind fals, însă această prevedere nu este una imperativă, ci facultativă, și numai în condițiile în care este indicat autorul falsului sau complicele acestuia. Ori, în cauză, contestatorul nu a făcut astfel de precizări, iar mai mult decât atât, avea posibilitatea de a se adresa în mod direct parchetului cu plângere pentru săvârșirea infracțiunii de fals.

(Curtea de Apel Suceava, secția litigii de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 1045 din 29 noiembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cercetare disciplinară prealabilă. Caracterul facultativ al procedurii înscrierii în fals. Individualizarea sancțiunii disciplinare was last modified: mai 29th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.