JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Caracterul nefondat al pretenţiilor reclamantului de acordare de despăgubiri pentru concedierea nelegală în condiţiile în care decizia de concediere nu a fost contestată

25 feb. 2016
Vizualizari: 107
  • C. muncii: art. 80

Dispozițiile art. 80 din Codul muncii prevăd că se pot acorda despăgubiri doar în situația în care instanța anulează concedierea ca nelegală sau netemeinică. În speță însă, așa cum am arătat, nu numai că nu s-a dispus anularea deciziei de concediere dar nici măcar nu s-a solicitat acest lucru. Prin urmare, pretențiile apelantului de a constata caracterul abuziv al concedierii în lipsa unei contestații împotriva deciziei de concediere și de a-i acorda despăgubiri pentru prejudiciul cauzat prin aceasta sunt nefondate.

(Curtea de Apel Suceava, s. I civ., decizia nr. 219 din 25 februarie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Caracterul nefondat al pretențiilor reclamantului de acordare de despăgubiri pentru concedierea nelegală în condițiile în care decizia de concediere nu a fost contestată was last modified: aprilie 19th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.