JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Calificarea greșită a căii de atac declarată împotriva hotărârii pronunțată în fond în materia reparării prejudiciilor cauzate prin erori judiciare. Încălcarea dispozițiilor legale procedurale și a normelor de organizare judiciară

17 oct. 2012
Vizualizari: 42
  • art. 281 ind.1
  • C. proc. civ.: art. 84

Potrivit art. 2821 C.proc.civ., astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 202/2010, nu sunt supuse apelului hotărârile judecătorești date în primă instanță asupra cererilor pentru repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare. Astfel, în situația în care împotriva hotărârii de primă instanță, putea fi exercitată doar calea de atac a recursului, instanța de apel trebuia să observe că a fost învestită în mod greșit cu soluționarea unui apel și să procedeze, conform art. 84 C.proc.civ., la calificarea corectă a căii de atac. Procedând la judecata cauzei în apel, deși hotărârea de primă instanță nu era susceptibilă de exercițiul căii de atac în această modalitate, instanța de apel a nesocotit, în același timp, normele de organizare judiciară referitoare la compunerea completului, art. 54 alin.(2) din Legea nr. 304/2004.

(I.C.C.J., secția I civilă, sentința nr. 6315 din 17 octombrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Calificarea greșită a căii de atac declarată împotriva hotărârii pronunțată în fond în materia reparării prejudiciilor cauzate prin erori judiciare. Încălcarea dispozițiilor legale procedurale și a normelor de organizare judiciară was last modified: decembrie 2nd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.