JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Asigurări. Acţiune în regres formulată de asigurătorul CASCO împotriva asigurătorului RCA. Condiţii şi efecte

28 feb. 2019
Vizualizari: 395
  • art. 38 alin. (2)
  • Ordinul C.S.A. nr. 11/2007: art. 35
  • Ordinul C.S.A. nr. 11/2007: art. 39
  • Ordinul C.S.A. nr. 11/2007: art. 46
  • Ordinul C.S.A. nr. 11/2007: art. 64

În cazul în care plata daunelor este realizată de asigurătorul de bunuri, în baza unei asigurări facultative CASCO, asigurătorul RCA are obligația să plătească dauna, potrivit constatărilor de daune a asigurătorului de bunuri, fără a o putea respinge, dacă persoana asigurată RCA este vinovată de producerea accidentului de vehicule.
Solicitarea asigurătorului RCA de a-i fi înaintate de către asigurătorul CASCO dovezile privind stabilirea vinovăției în dinamica accidentului – considerată de către acesta a fi temeiul de fapt care justifică atitudinea refuzului său de plată a despăgubirii – nu poate fi calificată drept obiecțiuni întemeiate cu privire la sumele solicitate, neavând, prin urmare, vocația de a amâna scadența plății obligației proprii.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 442 din 28 februarie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Asigurări. Acțiune în regres formulată de asigurătorul CASCO împotriva asigurătorului RCA. Condiții și efecte was last modified: iulie 17th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.