JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea hotărârii instanţei de fond şi trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă, întrucât aceasta a soluţionat procesul fără a intra în judecata fondului

7 mart. 2016
Vizualizari: 103
  • NCPC: art. 480 alin. (3)

Deși a ascultat părțile doar cu privire la excepțiile invocate de pârâtă prin întâmpinare și a precizat în mod expres că se va pronunța doar cu privire la aceste excepții, instanța, ignorând procedura de soluționare a acestora și suprimând, totodată, întreaga etapă a dezbaterii în fond a procesului, a pronunțat o hotărâre prin care a soluționat și fondul litigiului, în condițiile în care acesta nu a fost dezbătut, iar părțile nu au avut posibilitatea de a-și exprima poziția cu privire la aspectele de fapt și de drept ale litigiului dedus judecății. Prin modul în care a procedat, tribunalul a soluționat cauza fără a intra în cercetarea fondului, situație care se circumscrie dispozițiilor art. 480 alin. (3) teza 1 C.proc.civ. și care justifică anularea în parte a hotărârii astfel pronunțate, respectiv doar cu privire la soluția dată fondului litigiului, cu consecința trimiterii cauzei spre rejudecare la aceeași instanță sub acest aspect.

(Curtea de Apel Galați, s. I civ., decizia nr. 46 din 7 martie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea hotărârii instanței de fond și trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeași instanță, întrucât aceasta a soluționat procesul fără a intra în judecata fondului was last modified: aprilie 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.