JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea cererii de chemare în judecată ca nelegal timbrată. Termen nerezonabil acordat părţii cu domiciliul într-un alt stat pentru a complini diferenţa taxei judiciare de timbru datorate. Încălcarea dreptului de acces la o instanţă

15 mai 2019
Vizualizari: 69
  • NCPC: art. 6

Prin anularea acțiunii, ca netimbrată, reclamantele au fost prejudiciate în dreptul de acces efectiv la o instanță, în condițiile în care au atașat demersului judiciar dovada achitării unei taxe de timbru într-un cuantum consistent, raportat și la faptul că intervalul de timp acordat pentru îndeplinirea obligațiilor lor procesuale nu a fost unul rezonabil, care să satisfacă exigențele dreptului la justiție și la un proces echitabil, având în vedere că acestea domiciliau în străinătate, acționând în instanță prin reprezentant.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 912 din 15 mai 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea cererii de chemare în judecată ca nelegal timbrată. Termen nerezonabil acordat părții cu domiciliul într-un alt stat pentru a complini diferența taxei judiciare de timbru datorate. Încălcarea dreptului de acces la o instanță was last modified: martie 17th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.