JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Admiterea cererii de strămutare a unei cauze ulterior soluționării de către instanța de fond. Competența materială a instanței superioare celei de la care s-a dispus strămutarea cauzei, să soluționeze cererea de recurs

1 feb. 2012
Vizualizari: 164
  • C. proc. civ.: art. 20
  • C. proc. civ.: art. 37

În situația admiterii cererii de strămutare, ulterior soluționării cauzei de către prima instanță, prorogarea de competență operează numai în favoarea instanței la care s-a dispus strămutarea pricinii, iar nu și în favoarea instanțelor care soluționează căile de atac de care este succesibilă hotărârea.
În sens contrar, ar însemna ca, analizând motivele specifice strămutării reglementate de art. 37 C. proc. civ., instanța supremă competentă cu soluționarea cererii de strămutare să facă o apreciere globală, în abstracto, cu privire la toate instanțele ce ar fi competente să se pronunțe, la un anumit moment, în cauză, deși motivele ce ar determina strămutarea, din perspectiva persoanei interesate, să nu se fi ivit încă și, deci, acestea să nu fie actuale.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 570 din 1 februarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Admiterea cererii de strămutare a unei cauze ulterior soluționării de către instanța de fond. Competența materială a instanței superioare celei de la care s-a dispus strămutarea cauzei, să soluționeze cererea de recurs was last modified: iulie 30th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.