JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiunea în anulare sentinţei arbitrale. Existenţa convenţiei arbitrale

20 mai 2016
Vizualizari: 44
  • NCPC: art. 608 alin. (1) lit. b)

Existând o clauză arbitrală în cuprinsul contractului pe care partea își întemeiază pretențiile, competența de soluționare a litigiului aparține tribunalului arbitral. Dacă, în realitate, prestația ce se dorea a fi acoperită decurgea sau nu din convenție ține de temeinicia pretențiilor și nu de competența instanței arbitrale. Tribunalul arbitral, fiind competent să judece orice pretenție în temeiul convenției dintre părți, era totodată acela care putea să aprecieze dacă pretenția se circumscrie sau nu contractului.

(Curtea de Apel București, s. a V-a civ., decizia nr. 149 din 20 mai 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiunea în anulare sentinței arbitrale. Existența convenției arbitrale was last modified: mai 11th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.