JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune promovată de Parchet având ca obiect desfiinţarea unui înscris falsificat. Legitimare procesuală activă din perspectiva dispoziţiilor art. 245 alin. (1) lit. c1) din Codul de procedură penală din 1968

19 ian. 2017
Vizualizari: 77
  • C. proc. pen. din 1968: art. 245 alin. (1) lit. c1)
  • Legea nr. 356/2006
  • NCPC: art. 488 pct. 8
  • NCPC: art. 61
  • NCPC: art. 67 alin. (4)

În cazul în care rezoluția de neîncepere a urmăririi penale a fost pronunțată anterior datei de 6 septembrie 2006 – data intrării în vigoare a Legii nr. 356/2006 prin care a fost introdus art. 245 lit. c1) C. proc. pen. – Parchetul nu are calitate procesuală activă, întrucât acest articol nu poate legitima activ procurorul pentru a sesiza instanța civilă în vederea desființării unui înscris falsificat, în cazul soluțiilor de netrimitere în judecată dispuse anterior intrării sale în vigoare.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 58 din 19 ianuarie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune promovată de Parchet având ca obiect desființarea unui înscris falsificat. Legitimare procesuală activă din perspectiva dispozițiilor art. 245 alin. (1) lit. c1) din Codul de procedură penală din 1968 was last modified: iunie 21st, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.